Projektas „Tavo žinia žmonijai“ (2021 m. balandis)

Žmonijai gyvybiškai reikalinga Žemė. Visi nuo jos visiškai priklausome, nes esame kilę iš jos, visada buvome jos dalimi ir būsime ateityje. Žemė yra unikali ne tiktai Saulės sistemoje, bet ir visoje visatoje. Tai nėra tik vienintelė gyvybę palaikanti planeta – tai yra vienintelė planeta, kuria mes žinome, ir galbūt žinosime ateity, kurioje atsirado gyvybė. Kuo daugiau mokomės, tuo geriau suprantame, kad turime puoselėti Žemę kaip savo vaiką, kad išsaugotumėme ją būsimoms kartoms.
Pagrindinės aplinkosaugos problemos: vandens tarša, šiukšlinimas, dirvožemio tarša, oro tarša. Medžių kirtimas, miško naikinimas, kanalų kasimas, tačiau tokia padaryta žala gamtai palyginti yra nedidelė, ir gamta laikui bėgant vėl atsigaus Plečiantis ir greitai vystantis pramonei: gamykloms, fabrikams, problemos pasidarė labai rimtos, nes beatodairiškas išteklių eksploatavimas, teršalų netinkamas panaudojimas kelia riziką atmosferai. Tačiau nukentėjo ne tik gamta, bet ir miškuose augantys augalai, gyvenantys gyvūnai, kurie palieka palikuonių, juk gyvūnai pagrindinis maisto ir dalies rūbų šaltinis.
Vanduo – būtinas gyvybės šaltinis. Tiek žmonėms, tiek gyvūnams reikia švaraus geriamojo vandens. Nelaimei, šie gamtos turtai labai greitai užteršiami dėl žemės ūkio nuotekų, netoli esančių kasyklų, atliekų perdirbimo įrenginių ir industrinių atliekų, kuriomis atsikratoma netinkamose vietose.
Žmonės! Saugokite Žemę!

Informaciją parengė geografijos vyr. mokytoja Adolfina Mockevičienė

Foto Adolfinos Mockevičienės mokyklos facebook paskyroje čia...

Statistika

Straipsnių peržiūrėjimai
1299280

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 15 svečiai (-ių) ir narių nėra

Jūs esate čia: Pradžia Sveiki atvykę į naują svetainę Renginių aprašai ir nuotraukos Sveiki atvykę į naują svetainę Renginiai mokykloje 2020-2021 m.m. Sveiki atvykę į naują svetainę Projektas „Tavo žinia žmonijai“ (2021 m. balandis)