Išvyka į Viešvilės rezervatą (09-24)

Rugsėjo 24 dieną 5–10 klasių mokiniai lankė Viešvilės rezervatą. Viešvilės valstybinis gamtinis rezervatas jauniausias iš šiuo metu esančių keturių rezervatų Lietuvoje. Šiaurinė ir didžioji jo dalis yra Tauragės rajono pietiniame pakraštyje. Pietinė dalis siaura juosta įsiterpia į Jurbarko rajoną link Viešvilės miestelio. Dabartinis rezervato plotas – 3216 ha. Rezervatą juosia 2459 ha buferinės apsaugos zona. Rezervato paskirtis - išsaugoti natūralią Viešvilės baseino su Artosios, Gličio pelkėmis ir jas supančiais Karšuvos girios miškais ekosistemą Karšuvos žemumoje, taip pat tik jai būdingą ir retą augaliją bei gyvūniją, ypač - margųjų upėtakių nerštavietes Viešvilės upėje. Rezervatas – griežčiausią apsaugos statusą turinti teritorija.

Aplankėme rezervatą, kur botanikė ir rendžeris papasakojo apie laukinę, civilizacijos beveik nepaliesta gamtą, Viešvilės upelį, kuris teka vien tik miškinga ar pelkėta teritorija ir jo aukštupis nekanalizuotas. Kartu lankėme kirvio neliestą mišką. Miške daugybė augalų, gyvūnų ir grybų rūšių, kurių išlikimui būtinas neliečiamas, trūnijančios medienos pilnas miškas ar paprasčiausia ramybė. Pristatė rezervato gyvūniją. Lankėme kurtinių šeimyną. Ekskursijos tikslas, kad neprarastume dar likusio gamtos paveldo, kad taptume šiuolaikine išprususia ir gamta besirūpinančia visuomene.

(Informaciją parengė matematikos mokytoja Loreta Stasiūnaitė)

Foto Loretos Stasiūnaitės mokyklos facebook paskyroje čia...

Statistika

Straipsnių peržiūrėjimai
1294664

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 19 svečiai (-ių) ir narių nėra

Jūs esate čia: Pradžia Sveiki atvykę į naują svetainę Renginių aprašai ir nuotraukos Sveiki atvykę į naują svetainę Ekskursijos ir išvykos 2021-2022 m.m. Sveiki atvykę į naują svetainę Išvyka į Viešvilės rezervatą (09-24)