Ekskursija į Raudondvarį ir Kauną (10-02)

Spalio 2 dieną 5–10 klasių mokiniai vyko į Kauną. Pakeliui užsuko į Raudondvarį. Teatralizuotos ekskursijos metu susipažino su Raudondvario dvaro istorija ir iškiliausiais jo valdytojais. Pakeliavo laiku nuo Renesanso iki XX a. pradžios. Išgirdo garsiąją Barboros Radvilaitės ir Žygimanto Augusto meilės istoriją bei sužinojo, kaip jie buvo susiję su Raudondvario dvaru. Susipažino su Raudondvario dvarą kultūros ir meno židiniu pavertusių grafų Tiškevičių šeima, jų gyvenimu bei pramogomis, ekscentriškais pomėgiais, vertusiais „per galvą verstis“ dvaro tarnus. Taip pat, sužinojo, kokį egzotinį gyvūną dvare laikė aistringas fotografas ir keliautojas grafas Benediktas Henrikas Tiškevičius ir kokie turtai buvo sukaupti dvare.

Nuvykus į Kauną mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Susipažinkime – viduramžių miestas Kaunas“. Edukacijos metu aplankė du Kauno architektūros paveldo objektus – jėzuitų vienuolyno apžvalgos aikštelę bei seniausią Kauno gyvenamą namą - gotikos architektūros perlą – Perkūno namą. O taip pat susipažino su pagrindiniais Kauno miesto kūrimosi istorijos faktais. Nuo vienuolyno stogo atsivėrė puiki senojo miesto panorama. Terasoje mokiniai atliko praktinę užduotį – pasiskirstę grupėmis žemėlapyje turėjo rasti kelis aukščiau išvardintus objektus. Po to pakvietė vaikus aplankyti vieną gražiausių Lietuvos gotikinių namų - Perkūno namą.

Foto Loretos Stasiūnaitės facebook paskyroje čia...

 

Statistika

Straipsnių peržiūrėjimai
1296389

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 25 svečiai (-ių) ir narių nėra

Jūs esate čia: Pradžia Sveiki atvykę į naują svetainę Renginių aprašai ir nuotraukos Sveiki atvykę į naują svetainę Ekskursijos ir išvykos 2020-2021 m.m. Sveiki atvykę į naują svetainę Ekskursija į Raudondvarį ir Kauną (10-02)