Naujienos

Atnaujintas mokyklos sodas

Mūsų mokykla gavo 5 obelų ir 3 kriaušių sodinukų, kurie spalio 26 dieną buvo pasodinti mokyklos teritorijoje.

Vaikų ugdymo įstaigos, dalyvaujančios Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo programoje, buvo pakviestos susikurti savo sodą. Žemės ūkio ministerija vaikų sodams skyrė 7 tūkst. obelų ir kriaušių sodinukų. Projektą administruoja VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra. Šis projektas įgyvendinamas vykdant Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose programą, kuri remiama ES lėšomis (plačiau apie tai čia...).

Pagal programą vaikams yra tiekiami ekologiški arba pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą išauginti (pagaminti) produktai: obuoliai, morkos, kriaušės, obuolių sultys ir pieno gaminiai - geriamasis pienas, jogurtas bei šviežias ir brandintas sūris.

Projekto veiklos skatina darželio ugdytinius ir pradinių klasių mokinius įsitraukti į sodinimo darbus, susipažinti su sodinukų veislėmis, kriaušių bei obuolių auginimo ypatumais, pasodintus medelius prižiūrėti, puoselėti bei ragauti išaugintus gardžius vaisius. Vaikai savo sodu rūpinsis tol, kol mokysis, o vėliau juos pakeis nauja darželyje besiugdanti ir mokykloje besimokanti karta.

Statistika

Straipsnių peržiūrėjimai
1287100

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 17 svečiai (-ių) ir narių nėra

Jūs esate čia: Pradžia Sveiki atvykę į naują svetainę Atnaujintas mokyklos sodas