Naujienos

Kalėdinė dovana dešimtokams – išvyka į Kauną

Gruodžio 18 dieną mūsų mokyklos dešimtokai su klasės auklėtoja ir socialine pedagoge vyko į Kauną į susitikimą su UAB „SearhNode“ įmonės darbuotojais susipažinti su programuotojo profesija. Išvyką mokiniams dovanojo ir už ją esame dėkingi UAB „SearchNode“ atstovams ir jų direktoriui Antanui Bakšiui.

Po susitikimo UAB „SearchNode“ atstovai savo facebook paskyroje rašė: „Atsivežėme jaunimą iš provincijos įkvėpti svajoti drąsiau. Dauguma jau svarsto apie tai ką veiks baigę mokyklą, o šie metai paskutiniai, nes Šimkaičių mokykla yra 10-ties klasių. Pagalvojome, kad galbūt įkvėpsime kažką persikelti gyventi į miestą, stoti į universitetą ar profesinę mokyklą, papasakoti apie emigraciją ir darbą svetur. Apie tai, kas jiems dabar aktualu ir dėl ko kamuoja nežinomybė.

Buvome kartu visą pusdienį ir palietėme įvairių temų: parodėme ką mes darome per tuos lenktus didelius monitorius, kaip atrodo programuotojo diena, apie ką yra IT pasaulis. Papasakojome apie startupus, ką reiškia vystyti verslą ir kaip tai atrodo iš vidaus.

Dauguma SearchNode'o komandos narių papasakojo savo istorijas, kaip jie būdami 10-tokai mąstė apie karjerą ir kaip ji vystėsi. Su kokiais sunkumais susidūrė tie, kurie iš kitų miestų ir miestelių atvažiavo studijuoti į Kauną. Kaip pradėjo savarankišką gyvenimą.  Domas papasakojo apie emigraciją, gyvenimą ir studijas Londone bei savo sugrįžima į tėvynę.

Jaunimas turėjo įvairiausių klausimų, pastebėjimų ir mane nuolat žavėjo savo drąsa ir sumanumu. Dauguma turi telefonus su internetu ir atrodo ten puikiai plečia pasaulėžiūrą. Atrodo šiam jaunimui trūksta tik įkvėpimo, drąsesnių svajonių, didesnių tikslų ir saugumo. Pasistengėme per šį pusdienį jiems viso to įpūsti ir parodyti, kad viskas įmanoma, nesvarbu ar augi provincijoje, ar didmiestyje“.

Foto Laimos Bosienės mokyklos facebook paskyroje čia...

Statistika

Straipsnių peržiūrėjimai
1287523

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 18 svečiai (-ių) ir narių nėra

Jūs esate čia: Pradžia Sveiki atvykę į naują svetainę Kalėdinė dovana dešimtokams – išvyka į Kauną